Нанков: Обявяваме търг за 137 км на "Хемус" през тази година

Нанков: Обявяваме търг за 137 км на "Хемус" през тази година
A A+ A++ A

Търг за 137 км от магистрала "Хемус" ще обяви министерството през тази година. Това заяви пред bTV министърът на регионалното развитие Николай Нанков, като пример, че пътищата в Северна България са приоритет за кабинета.

"До 3 години и половина е реалистично да има магистрала от София до Велико Търново", заяви Нанков. До края на месеца ще се обяви процедура за участъка от Ябланица до разклона Ловеч - Плевен.

"Вчера мина едно много важно решение на Министерски съвет за отчуждаване на имоти по отношение на участъка от Буковци към Белокопитово – август ще бъде първата копка и на него и ще сме готови предсрочно година и половина“, поясни министърът.

До 2024 г. намерението е цялата "Хемус" да е готова. Ремонтът от Ябланица до Тетевен е с перфектни темпове.

Върховният административен съд е насрочил заседание за пътя Русе – Велико Търново за 21 септември.

„Говорим за жалби по екологичното законодателство, дори понякога и с политизиране на процеса. Понякога опозицията често се опитва да бламира, да спира процеса и да каже: „Ето, те не изпълняват ангажименти относно сроковете“. Но ако на 21 септември решението на съда е в полза на АПИ, стартираме процедурите и за автомагистрала Русе – Велико Търново, като очакваме строителството да свърши 2022 – 2023, в зависимост от скоростта на избор на строителя на трасето. Проблемът не е в строителството, вече се строи качествено и бързо, проблемът е докато се стигне до него“, каза Нанков. Той заяви още, че България строи найевтините магистрали, но не за сметка на качеството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници