Цветанов докладва за атентата в Бургас пред министри от ЕС

Цветанов докладва за атентата в Бургас пред министри от ЕС
Цветанов ще участва в неформално заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ в рамките на Кипърското председателство на ЕС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще запознае колегите си от ЕС и еврокомисаря за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом с актуална информация за терористичната атака срещу израелски туристи на 18 юли в Бургас.

Цветан Цветанов ще участва в неформално заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ в рамките на Кипърското председателство на ЕС, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Срещата на министрите на вътрешните работи на Европейския съюз ще се проведе в град Никозия на 23 и 24 юли.

На заседанието ще се обсъдят приоритетите в борбата с киберпрестъпността в ЕС, както и практически инициативи за подобряване на киберсигурността, сред които създаването на Европейски център по киберсигурност в Европол.

Очаква се да се проведе дискусия по Третия годишен доклад по имиграция и убежище на Европейската комисия за 2011 г. и възможностите за използване на балансирана миграционна политика за икономическото развитие на ЕС.

Друга тема на дебат ще бъдат ситуацията в Сирия, мерките за справяне с хуманитарната криза и посрещане на миграционния натиск към съседните страни и ЕС.

Министрите на вътрешните работи ще бъдат запознати с индустриалната политика за сигурност и научните изследвания, свързани със сигурността.

#Цветан Цветанов #терористична атака #атентат #израелски туристи #Бургас #ЕС #Никозия #Кипър #Сесилия Малмстрьом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници