Полицията обезвреди всички експлозиви, заложени от масовия убиец от Колорадо

Полицията обезвреди всички експлозиви, заложени от масовия убиец от Колорадо
Американски граждани почитат паметта на жертвите на Джеймс Холмс, открил стрелба на премиерата на „Черният рицар: Възраждането" в Орора. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Полицейските експерти са обезвредили всички експлозиви в апартамента на масовия убиец Джеймс Холмс от Колорадо.

Според източник от органите на реда в денвърското предградие Орора в сградата вече е възстановено елекрозахранването.

Властите съобщиха, че скоро евакуираните обитатели на сградата ще могат да се върнат у дома, предаде БТА.

По-рано бе съобщено, че Джеймс Холмс е закупил законно 6 000 патрона и оръжията, използвани при нападението - полуавтоматична карабина АR-15, пушка-помпа и два пистолета „Глок".

След залавянето на убиеца, органите на реда работиха часове наред, за да обезвредят капаните, заложени от него с цел да предотвратят безпрепятственото влизане в апартамента му.

Масовото убийство стана по време на премиерна прожекция на последния филм от поредицата за Батман - „Черният рицар: Възраждането".

Маскиран като Жокера - отрицателният герой във филмите за Батман, Джеймс Холмс хвърлил две гранати със сълзотворен газ и откри огън по зрителите, като уби 12 и рани 58 души, след което бе заловен.

Белият дом обяви, че днес президентът Барак Обама ще пристигне в Колорадо, за да се срещне с роднини на жертвите от кръвопролитието.

По план Обама трябваше да започне в понеделник обиколка из западните щати, но той е решил преди това да се отбие в Орора.

Междувременно стана ясно, че масовият убиец от Колорадо е затворен в единична килия, за да бъде защитен от евентуални нападения на други затворници, съобщиха властите в окръг Арапахое, цитирани от „Ройтерс".

По думите на окръжния шериф Грейсън Робинсън тази мярка е обичайна при такива случаи, въпреки че няма конкретна заплаха за 24-годишния Джеймс Холмс.

Шерифът добави, че Холмс ще се яви в понеделник пред съда на предварително заседание, на което ще бъде представляван от служебен адвокат.

В събота стана ясно, че финландската филмова индустрия е отменила голяма част от планираната маркетингова кампания по представянето на новия филм за Батман заради кръвопролитието, довело до смъртта на 12 души в Колорадо.

Премиерата на филма в Париж също бе отменена след като бе съобщено за стрелбата в кино в Колорадо.

#Джеймс Холмс #масово убийство #Орора #Колорадо #премиера #Батман #Жокера #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници