ГЕРБ инструктира полицията в Белоградчик по време на изборите според БСП

ГЕРБ инструктира полицията в Белоградчик по време на изборите според БСП
Граждани заснеха как областният директор на МВР-Белоградчик Марчо Марков и началникът на РПУ – Белоградчик Слави Славчев получават инструктаж за действията си в изборния ден от координатора на ГЕРБ – Белоградчик Венелин Йорданов пред секция 8. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Представители на ГЕРБ инструктират полицията в Белоградчик, където в неделя се провеждат частични избори за местен парламент, съобщи депутатът от Коалиция за България Михаил Миков.

„Представители на ГЕРБ - Белоградчик инструктират струпаните полицейските части в града. Представете си докъде са стигнали в наглостта си," възмути се зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Михаил Миков.

Реакцията на депутата беше провокирана от запис от граждани как областният директор на МВР Марчо Марков и началникът на РПУ – Белоградчик Слави Славчев получават инструктаж за действията си в изборния ден от координатора на ГЕРБ – Белоградчик Венелин Йорданов, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Случката се разиграва пред секция 8 в града, където гласуват ромските избиратели от кв. „Карловица".

„Въпреки струпването на множество полицейски служители, се наблюдава видимо бездействие от органите на реда, особено по отношение на натиска на който са подложени ромите - да гласуват за определена партия," възмути се Михаил Миков.

Той припомни, че на фона на изборния ден в града в секция номер 8 се констатира изключително висока избирателна активност.

По-рано БГНЕС съобщи, че при отварянето на секция номер 8 изненадващо като председател и зам.-председател на секционната избирателна комисия се появили Катя и София, които били известни от предизборния щаб на пловдивския кмет от ГЕРБ Иван Тотев.

В деня за размисъл в събота в щаба на управляващата партия двете разказвали за подвизите си в ромския пловдивски квартал „Столипиново" и са гарантирали, че в махалата на Белоградчик ще има над 30% недействителни бюлетини и над 30% за ГЕРБ, съобщи БГНЕС.

Това би дало решаващо предимство на ГЕРБ, тъй като във въпросната секция номер 8, гласуват 765 гласоподаватели, което представлява над 15% от общия вот в общината.

Според агенцията, председателката на Областната избирателна комисия в Белоградчик - Десислава Конова от квотата на ГЕРБ, не вдигала телефона си за коментар на сигнала.

#Белоградчик #ГЕРБ #БСП #Михаил Миков #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници