Силен сезон и туристи от цял свят очакват в Созопол

Силен сезон и туристи от цял свят очакват в Созопол
A A+ A++ A

Сериозен ръст и туристи от цял свят очаква община Созопол за сезон 2018. Той беше открит официално вчера от кмета Панайот Рейзи и министър Николина Ангелкова. Събитието традиционно съвпадна с осмото издание на фестивала на франкофоните "Солей", което тази година беше посветено на мароканската култура.

По време на събитието, специална нагарада за особен принос получи директорът на археологическия музей в града - Димитър Недев. 

„Надявам се да имаме добър сезон. По-добър от последните два. Очакваме туристи от цял свят. Забелязваме малък спад на руски туристи, но ще успеем да компенсираме с други пазари. Разчитаме много на българските туристи“, обяви кметът на Созопол Панайот Рейзи при официалното откриване на летния туристически сезон снощи. По думите му обаче за сигурността на туристите е важно какво се случи със Закона за шума.

"Не сме съгласни  в последната минута на мача да се променят условията. Това е лош сигнал към туристите", коментира Рейзи. Той предлага въпросния Закон да бъде обсъден първо с всички ангажирани с туристическия сезон в бранша и в държавата, но след края на активния летен сезон.

„Мен проверките за шума мен не ме притесняват. Даже този Закон ми помага като кмет, защото тези неща вече няма да са моя отговорност. Хората, които контролират шума в момента са кметовете. Ние трябва да кажем как точно да се контролира това. Ние винаги сме намирали формулата за решаването на проблемите на местно ниво. Няма как този Закон да е полезен за всички. Не е най правилната формула да търсим промяната в законите. Затова и ги сменяме по няколко пъти“, поясни още Панайот Рейзи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници