Станишев: Политиката на кабинета за „Белене” е „иди ми, дойди ми”

Станишев: Политиката на кабинета за „Белене” е „иди ми, дойди ми”
БСП иска да събере над 700 000 подписа за провеждането на референдум за бъдещето на АЕЦ „Белене", съобщи Сергей Станишев. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Правителството действа на принципа „иди ми, дойди ми" за втората атомна електроцентрала в България, категоричен е лидерът на БСП Сергей Станишев.

БСП иска да събере над 700 000 подписа за провеждането на референдум за бъдещето на АЕЦ „Белене", съобщи Станишев, цитиран от Дарик радио.

По думите му трябва да бъде осигурен достатъчен резерв от подписи, за да може подписката да бъде „необратима" и да не може да се намери начин част от подписите да не бъдат признати, за да се избегне референдумът.

Станишев е категоричен, че правителството действа на принципа „иди ми, дойди ми" за втората атомна електроцентрала и препрати за справка в YouTube как се е развивало мнението на премиера Бойко Борисов.

„Към днешна дата заедно с приноса на коалиционните партньори сме събрали над 670 000 подписа в подкрепа на провеждането на първия в историята на България референдум. Ще продължим да работим много активно до последния момент, за да надхвърлим 700 000 подписа, за да може референдумът да бъде необратим, защото сме наясно, че ще има огромен политически натиск върху ГРАО, върху хората, които проверяват, за да се шкартират не малка част от подписите. За това гоним по-висок брой подписи, за да може волята на стотици хиляди български граждани да бъде чута, а не пренебрегната".

На въпрос защо този референдум не е бил направен по време на управлението на тройната коалиция, лидерът на БСП отговори:

„Защото нямаше нужда. Ние имахме ясна воля да се изгради тази атомна електроцентрала. И общественото мнение беше преобладаващо. Сега, без ясна аргументация, беше взето едно решение на тъмно за един проект, който е важен за България. Това е правителство, което от първия ден казаха – Дянков и Трайков, че няма да строим, това е лош проект. После премиерът каза: „Как няма да строим!”. Спомнете си април миналата година той казваше, който спре „Белене", е национално предателство. Цитирам премиера, има го и в YouTube – погледнете какво е говорил. После пак изведнъж няма да строим. Ми наистина е „иди ми, дойди ми".

По време на пленума бе издигната кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ПЕС. Издигането на кандидатурата бе подкрепено единодушно.

#България #Сергей Станишев #БСП #ПЕС #АЕЦ „Белене" #Бойко Борисов #премиер #ГРАО #YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници