Елена Йончева, предположение: Взривът е избухнал по-рано по грешка

Елена Йончева, предположение: Взривът е избухнал по-рано по грешка
Ако раницата беше избухнала, след като автобусът беше тръгнал, жертвите, щяха да са много повече, каза журналистът Елена Йончева. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Едно от предположенията за атентата, отнел живота на шестима души на Летище Бургас, е, че взривът избухнал по-рано по грешка.

В събота по бТВ журналистът Елена Йончева коментира, че обикновено подобни атентати целят максимален брой жертви.

Йончева работи заедно с екип на Си Ен Ен на летището в морския град.

По повод версията, че атентаторът не е искал да се самовзриви, а само да остави сака, Йончева каза, че има предположение, че раницата е била взривена по грешка, по-рано от предвиденото.

Ако раницата беше избухнала, след като автобусът беше тръгнал, жертвите, щяха да са много повече, каза журналистът.

Според Елена Йончева профилът на атентатора не говори той да е от Хизбула или Ал Кайда. Той не е бил екзалтиран преди атаката.

Тя разказа, че самата бомба също може да даде информация за предполагаемия атентатор.

„ФБР има уникален център само за взривни вещества. Предполагам сътрудничеството с чужди специалисти би трябвало да даде повече информация за атаката”, каза Йончева.

Повечето журналисти вече се интересуват по-скоро от сигурността на Летище Бургас – полетите вече не се съобщават на таблото, израелските туристи се съпровождат от служителите по сигурността, всички пътуващи се проверяват.

Йончева обаче посочи, че преди атаката силите за сигурност са насочвали вниманието си към излитащите, а не към пристигащите пътници, освен това достъпът до летището и до паркинга отпред е бил напълно свободен.

Всеки е можел да паркира колата си до автобусите, които извозват пътници от летището.

Какво се е променило в политическата обстановка или в опасността от тероризъм от 1995 до 2012 година, попита експертът по авиационна сигурност Александър Янков.

Той обясни, че в средата на 90-те години върху сградата на терминала на Летище София е имало дори снайперисти. Янков видя зад атентата икономически интереси.

Мерките за охрана на израелските туристи са засилени в цял свят. Всички те са обект на едно решение , но според Янков на Летище Бургас не е имало такова решение, което е грешка.

#летище София #Александър Янков #Ал Кайда #Хизбула #ФБР #Елена Йончева #летище Бургас #летище #взрив #атентат #Бургас #Трагедията в Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници