От утре пускат за движение едно от локалните платна на Северната тангента

От утре пускат за движение едно от локалните платна на Северната тангента
A A+ A++ A

От утре ще бъде пуснато за движение едно от локалните платна на Северната скоростна тангента на София между кварталите Илиянци и Требич. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя обяви и че предстои да бъдат изградени и връзките на скоростния път с останалите шосета в района.

Връзката между кварталите Требич и Илиянци се прави от години, през пътя се налага да преминават големи камиони, което предизвиква задръствания и отсечката е особено рискова. Една от причините за забавянето на строителството на пътя са отчуждителните процедури, които най-често се обжалват от собственици на имотите в района, обясни Фандъкова. Без двете локални платна на скоростният път, камионите трябва да преминават през тесен подлез под Северната тангента. 

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Четири са обектите, по които работят районните кметове. Освен тук, където сме най-напреднали с пускането на локалните платна и връзката със село Требич, работят кметовете на Подуяне за отчуждаване на източната тангента, връзката с булевард Ботегврадско шосе - там са най-напреднали процедурите по придобиване на земя, заложили сме средства за изграждане, веднага щом те приключат, можем да започнем изграждането, а също така кметът на район "Сердика" работи по две отсечки за връзката с Кубратово и бул. "Илиянци".

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници