Стрелецът от Денвър се представял за Жокера от „Батман”

Стрелецът от Денвър се представял за Жокера от „Батман”
12 са жертвите на кървавия акт в Денвър, 59 са ранените, от които 11 са в критично състояние. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Стрелецът, който уби 12 души и рани 59 други по време на премиерата на най-новата част от поредицата филми за Батман в щата Колорадо, е бил боядисал косата си в червено и се е представял за Жокера – отрицателният герой във филмите за Батман, заяви полицейски комисар от Ню Йорк.

„Определено изглеждаше като умопобъркан. Беше боядисал косата си червена. Каза, че той е Жокера, тоест врагът на Батман", каза комисар Реймънд Кели от полицията в Ню Йорк сити, предаде БТА.

При стрелбата в четвъртък в киносалон в предградие на Денвър, където е протичала полунощната премиера на най-новата част от поредицата филми за Батман – „Черният рицар: Възраждането", пострадаха общо 71 души.

Местната полиция изрази увереност, че нападателят е действал сам.

Задържан е 24-годишният Джеймс Холмс, чийто апартамент на 6 км от мястото на нападението, е бил пълен със заложени като капани взривни устройства.

Холмс е носел бронежилетка и противогаз, използвал е автомат, пушка двуцевка и пистолет „Глок".

Той хвърлил граната със сълзотворен газ, преди да открие стрелба в киносалона. Младежът бил арестуван в автомобил на намиращ се наблизо паркинг минути след нападението.

Холмс следвал неврология в университета в Колорадо, но бил на път да отпадне от обучението, съобщи университетът, цитиран от „Ройтерс”.

Семейството му публикува послание, в което изрази съболезнования към семействата на жертвите.

Полицията съобщи още, че масовият убиец до момента не е бил криминално проявен и единственото му закононарушение е било превишена скорост.

Властите все още не са разкрили мотива за престъплението. ФБР заяви, че няма индикации, че стрелбата е свързана с някоя терористична група.

Единайсет от ранените при стрелбата в киносалона в щата Колорадо продължават да бъдат в критично състояние, съобщи местната полиция, цитирана от „Ройтерс”.

Млада жена, оцеляла след стрелбата в търговски център в Торонто преди месец, е загинала при нападението в киносалона в град Аурора, щата Колорадо, съобщи ДПА, позовавайки се на роднини на загиналата.

24-годишната Джесика Гауи, блогърка от Тексас, е една от 12-те жертви на безразборната стрелба, открита от въоръжен нападател по време на прожекцията на най-новия филм от поредицата за Батман.

В неотдавнашна публикация тя разказва как едва е успяла да се спаси от смъртта в началото на юни, когато въоръжен мъж откри огън в оживен търговски център в Торонто.

При стрелбата тогава загина един човек, а седем други бяха ранени.

#Колорадо #Денвър #Аурора #Батман #Жокера #кино #полиция #Торонто #Ню Йорк #Реймънд Кели #Черният рицар: Възраждането #Джеймс Холмс #ФБР #Тексас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници