Столична община с молба: В сряда не се движете с личните си коли

Столична община с молба: В сряда не се движете с личните си коли
A A+ A++ A

Хората да не се движат с личните си автомобили в сряда в СофияЗа това апелира зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев.

Причината е събитията, свързани с българското председателство на 16-ти и 17-ти май. В тези дни в столицата ще се проведе срещата на върха ЕС - Западни Балкани, което налага ограничения в движението и паркирането.

Около хотел "Маринела" вече са забранени паркирането и престоят на превозни средства по бул. "Джеймс Баучер", ул. "Червена Стена" и ул. "Петър Станчев". Ограничението ще важи до 20:00 часа на 17-ти май.

Ще се забрани паркирането в участък по ул. "Околовръстен път" - в отсечката между бул. "България" и Националния исторически музей. Това се прави заради близостта до резиденция "Бояна" и срещите, които ще се провеждат там. Забраната важи от 8:00 до 20:00 часа на 16-ти май.

С ограничени престой и паркиране са улиците около "София Тех парк". Ограничението ще е в сила от 8:00 до 23:00 часа на 16-ти май по ул. "Йордан Венедиков" и локалното платно на бул. "Цариградско шосе", както и входа на "София Тех парк" откъм зала "Арена Армеец".

Максимално много хора ще бъдат засегнати от ограниченията за престой и паркиране в центъра на града, както и ограниченията за придвижване по бул. "Витоша". От 8:00 часа на 16-ти до 20:00 часа на 17-ти май местата, които се намират около хотел "Балкан", ще бъдат ограничени за преминаване. Ще бъде забранен престоят и паркирането по улица "Аксаков", ул. "Ген. Гурко", както и около хотел "Хилтън".

Ще има ограничения, които са свързани с престоя и паркирането около храм-паметник "Св. Александър Невски" - ул. "Оборище", бул. "Васил Левски"; ул. "Шипка"; ул. "Кракра". Паркингът, който е около паметника на Цар Освободител, също ще бъде затворен за времето на срещата. Затворен за движение ще бъде булевард "Витоша" - между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков. Движението на градски транспорт няма да бъде затруднявано.

Очакваме на 17-ти май движението по бул. "Цариградско шосе" да бъде изключително затруднено и заради планираните протести на превозвачите между 4-ти и 7-ми км”, каза още Евгени Крусев, цитиран от Агенция „Фокус“. В дясната лента на булеварда ще бъдат паркирани ТИР-ове, които съответно ще престоят там през целия ден. Те ще бъдат паркирани по начин, по който да не възпрепятстват градския транспорт.

Камионите имат разрешение за престой на булеварда до 17:00 часа, когато ще започнат да се изтеглят. Очакваме затруднения по булевардите, които ще бъдат използвани за обходни трасета. Който мож - нека използва градския транспорт”, каза още зам.-кметът.

От 4-ти км до разклона за "Алея Яворов" ще бъдат паркирани междуградски автобуси, които също ще бъдат в десните ленти на движение, отново оставяйки спирките на градския транспорт и изходите към локалните платна свободни”, обясни Крусев. “Въпреки това движението очакваме да е изключително затруднено”, добави той.

Диспечерите на Центъра за градска мобилност имат план за действие за наваксване на закъсненията на градския транспорт.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници