Ангелкова се обяви противвръщането на пушенето на закрито

Ангелкова се обяви противвръщането на пушенето на закрито
A A+ A++ A

Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви противвръщането на пушенето на закрито. В кулоарите на парламента тя коментира предложението на вицепремиера Валери Симеонов да се върне старото положение.
На 13 април вицепремиерът по икономическа и демографска политика и лидер на партията НФСБ Валери Симеонов заяви, че има намерение да предложи законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения, т.е да се възстанови частично старият режим.

От партията на Симеонов не искат старият режим да се възстанови напълно, т.е. ще остане забраната за пушене на определени обществени места като театри, зали и така нататък. Вицепремиерът заяви, че не разбира смисъла да се ограничава тютюнопушенето в заведения за хранене, при положение, че и настоящият закон не се спазва.

Бързо обаче стана ясно, че идеята за поправката не би срещнала подкрепата на ГЕРБ. Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че е против подобни предложения за либерализиране на режима. "Ние в ГЕРБ, понеже навремето го въведохме, сме убедени, както и сега подкрепих всички действия, свързани с борбата срещу тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, ако се постави темата", коментира премиерът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници