Тримата тежко пострадали при атентата са транспортирани към Израел

Тримата тежко пострадали при атентата са транспортирани към Израел
„Тримата са млади хора – жени на възраст до 30 години и мъж между 30 и 40 години, който е и с 55% изгаряния“, посочи здравният министър Десислава Атанасова: Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тримата тежко пострадали израелски граждани, които бяха настанени в „Пирогов“ и ВМА, са били транспортирани в Израел.

За целта израелското правителство е изпратило специален медицински транспортен самолет, предаде БНР, позовавайки се на Министерството на здравеопазването.

По-леко ранените израелски туристи отпътуваха по-рано в четвъртък и вече са пристигнали в родината си.

От израелска страна е било изразено удовлетворение от работата на българските лекари, но и настояване лично да поемат отговорността за живота на пострадалите си граждани.

„Тримата са млади хора - жени на възраст до 30 години и мъж между 30 и 40 години, който е и с 55% изгаряния“, посочи здравният министър Десислава Атанасова:

„Тримата пострадали, които снощи докарахме с военния самолет и бяха настанени в „Пирогов“ и Военномедицинска академия, по настояване на израелската държава току-що бяха натоварени на техен военен самолет и бяха откарани за Израел. Всички са живи, всички са със стабилни показатели, които им позволяват да бъдат транспортирани“, каза Атанасова.

Междувременно се подготвя и транспортиране на тленните останки на загиналите, които и с помощта на РЗИ – Бургас, и с разрешение на прокуратурата, ще бъдат транспортирани също за Израел.

#Трагедия в Бургас #министър на здравеопазването на България #Десислава Атанасова #Бургас #атентат #Израел #ВМА #„Пирогов“ #ранени #израелци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници