Шимон Перес: Израел няма да се предаде пред терора

Шимон Перес: Израел няма да се предаде пред терора
„Ще градим приятелства навсякъде по света, където е необходимо, така както ще преследваме терористите убийци. Ще изкореним терора както край нас, така и надалеч,“ обеща Перес. Снимка:telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Израел няма да се предаде пред терора и ще работи срещу него по целия свят, заяви израелският президент Шимон Перес след кървавия атентат на Летище Бургас в сряда.

„Вчера станахме свидетели на една от най-лошите смъртоносни терористични атаки, която дойде от Иран. Знаем, че е имало и други опити. Но този път те успяха. Но ние няма да забравим, няма да пренебрегнем (случилото се – бел. ред.) и няма да се предадем“, настоя държавният глава на Израел, предаде БГНЕС.

„Израел ще открива терора и ще работи срещу него по целия свят. Има възможностите да го сторим и се ангажираме да го правим. Имаме способностите да заглушаваме и възпрепятстваме терористичните организации“, заяви той.

„Ще градим приятелства навсякъде по света, където е необходимо, така както ще преследваме терористите убийци. Ще изкореним терора както край нас, така и надалеч,“ обеща Перес.

„Това бе кървава атака срещу цивилни, които бяха заминали на почивка. Мнозина от тях изгубиха животите си. Други бяха ранени без причина, без никаква причина. Те бяха нападнати по една-единствена неприемлива причина – защото са евреи и граждани на Израел“, допълни той.

„Нашите сърца ще бъдат със семействата, изгубили близки, и с тези на ранените, които продължават да се борят за животите си,“ завърши президентът.

#Шимон Перес #президент на Израел #терор #тероризъм #атентат #Бургас #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници