Още никой не е поел отговорност за атентата в Бургас, съобщи Цветанов

Още никой не е поел отговорност за атентата в Бургас, съобщи Цветанов
Разследващите работят по версия за атентатор самоубиец, активирал взривно уствойство в раницата си, която оставил в багажното отделение на автобуса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Към настоящия момент никой не е поел отговорност за атентата на Летище „Сарафово“ в Бургас, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

При взрив в автобус с израелски туристи в 17:24 часа в сряда загинаха 7 души, а над 30 бяха ранени.

Разследващите работят по версия за атентатор самоубиец, активирал взривно уствойство в раницата си, която оставил в багажното отделение на автобуса.

„Общо загиналите са седем – петима са израелски граждани и те са загинали на територията на летищния комплекс, българският шофьор на автобуса и камикадзето. „Назначени са ДНК експертизи по случая с камикадзето“, каза Цветан Цветанов пред БГНЕС и уточни, че са събрани части от тялото.

На място при експлозията са загинали петима души, чиито тела са извозени към Съдебна медицина за аутопсии и експертизи, информира още министърът.

Изземват се записи от камери за начина на пребиваване и придвижване на лицето, отговорно за атентата, поясни вътрешният министър.

„Има огромен периметър от камери, които се изследват, за да се събере информация. Лицето се е подвизавало на територията на страната с фалшива самоличност и фалшива шофьорска книжка от американския щат Мичигън. Периодът на пребиваването му в България е не по-малко от 4 дни. Имаме вече определени насоки на разследването“, посочи Цветан Цветанов.

„Атентаторът е лице, което с поведението си не би могло да предизвика по-особено отношение, отколкото всеки друг турист“, заяви вътрешният министър.

„Няма информация, която да е била тревожна или която да е била за проверка от израелските колеги. Информацията за атентат от януари няма връзка с настоящия инцидент“, повтори Цветанов.

#Цветан Цветанов #терористична атака #атентата #израелски туристи #летище #Бургас #камикадзе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници