Трети ден ЖП блокада

A A+ A++ A

Влакове в България остават блокирани по гарите и в събота, третия ден от националната стачка на ЖП работниците.

Железничарите са гневни не само заради планираните реформи в БДЖ, но и заради извършени замени на стачкуващи работници на възлови места.

Влаковете няма да се движат от 8 до 16 часа. По данни на БДЖ вчера са стачкували около 800 от всички 25 000 служители на железницата.

Повече от половината влакове обаче са спрели. Само за ден загубите и пропуснатите ползи надхвърлят 120 000 лева. Ръководството на БДЖ дава стачката на съд и ще иска персонална имуществена отговорност от всеки един от стачкуващите.

Председателят на Националния стачен комитет на КНСБ Валентин Никифоров обяви началото на третия ден на стачката в БДЖ на Централна гара в София, където около 200 стачкуващи протестираха на митинг.

От ръководството на БДЖ заплашиха, че ще внесат искова молба в съда за незаконност на стачката и че може да се наложат още по-големи съкращения, но синдикатите са категорични, че ще протестират, докато исканията им не бъдат чути.

От ръководството на компанията обаче остават непреклонни за провеждането на набелязаните реформи и призоваха синдикатите, ако имат "по-неустоимо" предложение за реформиране на компанията, която е във фактически фалит, да го направят.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници