Сергей Скрипал е в съзнание и може да говори

Сергей Скрипал е в съзнание и може да говори
A A+ A++ A

Бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал, пострадал най-вероятно от отравянето с нервнопаралитичен газ в английския град Солсбъри, се намира в съзнание и може да говори. Това съобщи телевизия „Скай Нюз“, цитирана от ТАСС.
 
„Полицията скоро ще може да поговори с човека, намиращ се в центъра на историята с отравянето в Солсбъри. Бившият руски шпионин Сергей Скрипал вече не се намира в критично състояние, добре реагира на лечението, в съзнание е и разговаря“, обяви водещият на телевизионния канал, без да разкрива източника на тези сведения, напомняйки само, че след отравянето Скрипал е бил в кома.
 
Главният лекар на болницата в градския окръг Солсбъри Кристин Бланшард каза по-рано, че Скрипал „добре реагира на лечение, неговото състояние бързо се подобрява и той повече не се намира в критично състояние“.

 
Случаят Скрипал започна на 4 март, когато бившият полковник от ГРУ, осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и неговата дъщеря Юлия бяха изложени на въздействието на невропаралитичен газ. От Лондон твърдят, че той е разработен в Русия и на тази основа се заключи, че Москва е отговорна за случилото се.
 
Руската страна категорично отхвърли тези спекулации, посочвайки, че програмата за разработването на подобен вид газ не е съществувала нито в СССР, нито в Русия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници