Британското разузнаване разкри коя е руската лаборатория, произвела Новичок

Британското разузнаване разкри коя е руската лаборатория, произвела Новичок
A A+ A++ A

Британските спецслужби смятат, че са установили местонахождението на секретната руска лаборатория, произвела нервнопаралитичния газ "Нивочок", който беше използван за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия, твърди в."Таймс".

Изданието се позовава на свои правителствени и разузнавателни източници, според които лабораторията, произвела "Новичок", е установена с помощта на "научен анализ и разузнавателна информация".

"Таймс" твърди още, че разузнаването е знаело за съществуването на лабораторията още преди нападението над Скрипал, което се случи на 4 март.

Според източниците на изданието не може да се каже къде точно е лабораторията, но има висока степен на сигурност, че отровата е произведена в Русия.

Те също така смятат, че там са били извършвани експерименти дали "Новичок" може да бъде използван за покушение. Вчера Лондон отказа разследването по отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал да се проведе съвместно с Москва. Тогава представителя на Великобритания в Организацията за забрана на химическите оръжия Джон Фого определи този сценарии като "извращение".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници