Американските дипломати, експулсирани заради аферата „Скрипал“, напускат Русия

Американските дипломати, експулсирани заради аферата „Скрипал“, напускат Русия
A A+ A++ A

Американските дипломати, експулсирани от Русия в отговор на изгонването на 60 руски дипломати от Вашингтон във връзка с аферата "Скрипал", заминаха от посолството в Москва за САЩ, съобщи Франс прес.

Десетки американски дипломати и семействата им напуснаха посолството с три автобуса и микробус рано сутринта, малко след 06:30 ч., в последния ден, който Русия определи на дипломатите да напуснат.

По-рано в посолството на Съединените щати в продължение на часове влизаха и излизаха превозни средства, които извозваха багажа и домашни животни на експулсираните дипломати. Отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на британска земя на 4 март доведе след 14 март до вълна от изгонване на дипломати от Русия и от западни държави, засегнала общо около 300 дипломати.

В края на март Русия реагира на мерките по експулсиране на 150 нейни дипломати от Лондон, Вашингтон и техни съюзници и обяви, че гони 60 американски дипломати и закрива консулството на САЩ в Санкт Петербург.

Москва даде една седмица на 58 служители на посолството на САЩ в столицата и на двама от американското консулство в Екатеринбург да напуснат Русия. Лондон обвинява Русия за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му в югозападния английски град Солсбъри, въпреки твърденията на Москва, че няма нищо общо с това.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници