Мъжки глас предупредил за атентата минути преди взрива?

Мъжки глас предупредил за атентата минути преди взрива?
По неофициална информация преди атентата в офиса на турооператорската фирма се е обадил мъжки глас, който е заплашил, че израелските туристи ще бъдат посрещнати от две бомби на летището в Бургас. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Анонимно съобщение за атентата срещу израелските туристи е било получено минути преди взрива на Летище „Сарафово“ в Бургас.

По неофициална информация преди атентата в офиса на турооператорската фирма се е обадил мъжки глас, който е заплашил, че израелските туристи ще бъдат посрещнати от две бомби на летището в Бургас, предаде БНТ.

По последни данни петима са загинали на място, а един е починал по-късно в бургаската болница.

Близо 30 души са ранени, от тях четирима са в тежко състояние. Заради инцидента е засилено полицейското присъствие около всички летища, жп гари и автогари, пристанища и пощенски станции.

Полетите от и до Летище Бургас са пренасочени за Летище Варна за неопределено време.

Тази вечер израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че има признаци, че Иран стои зад бомбения атентат в Бургас, и Израел ще отговори подобаващо.

Израелска гражданка, която е била във взривения автобус, твърди, че експлозията най-вероятно е била причинена от атентатор самоубиец.

„Седнахме и секунди след това чухме мощна експлозия и побягнахме. Успяхме да излезем през една дупка, видяхме тела и много ранени“, казала по телефона Авива Малка за израелското военно радио.

#Трагедия в Бургас #атентат #Бургас #летище #израелски туристи #Бенямин Нетаняху #анонимен сигнал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници