Радев: Премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни дела

Радев: Премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни дела
A A+ A++ A

Премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните дела на България във Варна. Това заяви президентът Румен Радев след поклонението по повод деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Държавният глава добави, че неговата подкрепа имат всички, които са в защита на българския интерес.

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че се надява във Варна да се реши най-важният, според него въпрос - за бежанската криза.

Един от най-паметните подвизи на българската армия беше почетен с цветя, знамена и военни маршове. Пред паметника на "Одринската епопея" , кметът на София Йорданка Фандъкова, заяви че тракийските българи са проявили истински героизъм, а техните потомци са неделима част от народа на обединена България. А държавният глава допълни, че проблемът с дължимите обезщетения за имотите на тракийските бежанци не може да бъде премълчаван.

Румен Радев, президент на Република България: Очаквам България да не остава само в ролята на домакин, надявам се премиерът да постави въпроса за ненасмеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните ни дела, а също така и за обезщетенията на тракийските бежанци. И важно е също така европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми, и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници