Митничарите сърдити на Дянков, ще има протест

Митничарите сърдити на Дянков, ще има протест
Митничарите казаха, че са обидени от изказването на финансовия министър Симеон Дянков, че никой не е роден митничар и че на всеки напуснал ще се намери заместник. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Поне 265 души ще протестират в четвъртък срещу плана за децентрализация на властта.

Над 90% от администрацията в митниците се закани да напусне, ако централното управление на Агенция „Митници“ бъде преместено от София в Русе.

„С лека ръка се зачертават едни добре изградени с годините специалисти, които няма да бъдат лесно възстановени. Лесно се възстановяват хора, които пренасят тухли, но трудно се прави държавен служител, който защитава интересите на данъкоплатеца“, заяви в сряда по bTV митническият служител Иван Кучмов.

По думите му заплатите на експертите в агенцията не са толкова високи, за да могат да си позволят заплащане на квартира в Русе.

Реалното увеличение на заплатите в агенцията било в рамките на 5%, добави колегата му Стефан Стефанов. Средната заплата на експертите в агенцията е около 700-800 лева.

Митничарите казаха, че са обидени от изказването на финансовия министър Симеон Дянков.

Във вторник Дянков заяви, че никой не е роден митничар и че тези, които откажат да се преместят в Русе, веднага ще бъдат заменени от други служители, които също ще изпълняват добре техните задължения.

„Обикновено хората, които протестират, имат причина и тя не е само работното им място, те получават нещо странично и затова държат да са на тази работа“, каза още финансовият министър тогава и добави, че преструктурирането е необратимо.

В сряда митническите служители на свой ред му отговориха, че човек не се ражда митничар, а именно са нужни години, за да стане такъв.

Те също отбелязаха, че корупцията е един от най-вредните фактори за пресичане на трафика на наркотици.

#Агенция „Митници” #София #Русе #децентрализация #митничари #протест #Симеон Дянков #Министър на финансите #Стефан Стефанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници