Лед скова езерата над Смолян

Лед скова езерата над Смолян
A A+ A++ A

Ниските температури през изтеклото денонощие заледи водите на Смолянските езера. Едно от най-известните езера - "Рибката", което се намира на входа на родопския град, осъмна сковано от лед. То събира доста любители на риболова, като през изминалия сезон бе една от основните атракции за туристи, които предпочитаха да се снимат върху леда и на фона на емблематичните скали за Смолян "Невястата".

Заради очакваните положителни температури през деня, властите предупреждават, че не е желателно този път хората да се пробват и да ходят по леда. На този етап няма данни точно за големината на ледената повърхност, а слънчевите лъчи могат да значително да я изтънят и да се получат инциденти.

Заради отрицателните температури през последните дни и сериозното им падане през нощта, като някъде те достигнаха до около минус 19 градуса, има притеснения и за водоснабдяването на населените места в региона. То се отнася най-вече, за тези села, които са на собствени водоизточници, които замръзват в подобно метрологична обстановка.

Вчера областният управител Недялко Славов даде указания към ВиК-Смолян за предприемане на превантивни мерки и недопускане на прекъсване на водоснабдяването към населението. На този етап има данни само за едно населено място, което е на воден режим, заради намаляване на дебита на водата в извора - с. Иваново, община Рудозем.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници