Кметът и 5 общинари от Бобов дол в конфликт на интереси заради Ковачки

Кметът и 5 общинари от Бобов дол в конфликт на интереси заради Ковачки
Местните политици са били проучвани за конфликт на интереси, защото са издигнати от партия ЛИДЕР, чийто неформален ръководител е именно Христо Ковачки. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът и петима общинари от Бобов дол предоставили помещения без търг и конкурс на търговско дружество, икономически свързано с бизнесмена Христо Ковачки, разкри Комисията за конфликт на интереси.

Местните политици са били проучвани за конфликт на интереси, защото са издигнати от партия ЛИДЕР, чийто неформален ръководител е именно Христо Ковачки, предаде БГНЕС.

Кметът Кирил Станчев и съветниците от ЛИДЕР са заплашени с глоба до 7000 лв. всеки.

На санкция подлежи и председателят на Общинския съвет Огнян Зарев (ЛИДЕР има 9 от общо 13 общински съветници).

Те са предоставили без търг или конкурс помещения на болницата в Бобов дол на медицински център, който искал да получи лиценз за кабинети по образна диагностика, клинична лаборатория, физиотерапия и рехабилитация, кабинет „Вътрешни болести“, кабинет „Детски болести“, кабинет „Хирургични болести“, кабинет „УНГ“, кабинет „Нервни болести“ и кабинет „Очни болести“.

Комисията за конфликт на интереси е установила за вярно описаното и в сигнала, че на практика медицинският център е свързан с бизнесмена Христо Ковачки, както и с председателя на контролната комисия на партия ЛИДЕР.

Затова кметът и съветниците, взели решението за предоставяне на помещенията, не е трябвало да участват в обсъждания и гласувания, тъй като са свързани с Христо Ковачки и ЛИДЕР, от името на която са издигнати.

#Христо Ковачки #Бобов дол #конфликт на интереси #лидер #Комисия за конфликт на интереси #Кирил Станчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници