Балканският наркобарон Шарич поръчал убийствата на Борис Тадич и Ивица Дачич

Балканският наркобарон Шарич поръчал убийствата на Борис Тадич и Ивица Дачич
Дарко Шарич, който в момента се издирва, е предложил награда от 10 млн. евро за убийството на шестима висши сръбски държавни чиновници, които той смята за отговорни за разрушаването на неговата престъпна империя. Снимка: sutra.ba
A A+ A++ A

Прочутият балкански наркобарон Дарко Шарич планирал убийствата на бившия президент на Сърбия Борис Тадич и настоящия премиер Ивица Дачич.

Дарко Шарич, който в момента се издирва, е предложил награда от 10 млн. евро за убийството на шестима висши сръбски държавни чиновници, които той смята за отговорни за разрушаването на неговата престъпна империя.

Сръбската Агенция за сигурност и информация (BIA) е получила сведения от Западноевропейска служба за сигурност за планираните от Дарко Шарич убийства, съобщава вестник „Прес", цитиран от БГНЕС.

В списъка на наркобарона фигурират още имената на председателя на координационното бюро на Съвета за национална сигурност Миодраг Ракич, на Ивица Дачич, а също така на директора на BIA Саша Вукадинович, на прокурора за борба с организираната престъпност Милко Радисавлевич и правосъдния министър Снежана Малович.

Информацията е постъпила от „една от най-добрите европейски служби за сигурност и не може да бъде поставяне под съмнение", отбелязва изданието.

Новият сръбски президент Томислав Николич е запознат с тази информация, продължава вестникът.

„Президентът Николич няма да позволи сигурността на Тадич и други хора, които са свързани с борбата срещу организираната престъпност, да бъде поставена под съмнение," заяви анонимен представител на президентската канцелария пред „Прес".

Информации за заплаха за живота на Борис Тадич и негови съмишленици многократно се появяваха в медиите през последните години.

#Дарко Шарич #Борис Тадич #Ивица Дачич #Сърбия #Томислав Николич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници