74 депутати искат референдум за Истанбулската конвенция

74 депутати искат референдум за Истанбулската конвенция
A A+ A++ A

Парламентарната група на БСП внесе в деловодството на Народното събрание искане за провеждане на референдум с конкретен въпрос трябва ли българският парламент да ратифицира т. нар. Истанбулска конвенция. Това каза депутатът от БСП Жельо Бойчев, предаде БГНЕС. Той допълни, че от изявлението на ГЕРБ станало ясно, че въпросът се отлага, но ще бъде гледан до края на председателството. Така, че този референдум, според него става още по-наложителен.

Според БСП референдум и предшестващата го обществена кампания и дискусия, ще даде отговор на многото въпроси, пред които сме изправени, четейки тази конвенция. „В крайна сметка властта в България произтича от народа, принадлежи на народа и трябва да се управлява в името на народа. Считаме, че така даваме възможност той да се произнесе по този важен обществен въпрос с голямо социално и обществено значение за развитие на страната”, каза Бойчев.

Подписите, които са внесли, са 74. Предложеният въпрос е: Подкрепяте ли Народното събрание на Република България да ратифицира конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жените и домашното насилие? 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници