Идва очакваното през следващата седмица захлаждане

Идва очакваното през следващата седмица захлаждане
Проявите на атмосферния фронт ще са с усилване на вятъра и понижение на температурите главно в западната част от страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През нощта в неделя температурите в страната ще започнат да спадат.

Около полунощ в Дунавската равнина от запад ще започне да нахлува новата въздушна маса, която до до края на предстоящото денонощие ще обхване цялата страна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Проявите на атмосферния фронт ще са с усилване на вятъра и понижение на температурите главно в западната част от страната; в останалата все още ще остане горещо.

Следобед и през нощта над източните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми.

Но над Западна България още в понеделник облачността бързо ще намалее до слънчево. Температурите към 14 ч. ще са от около 30° в северозападната част от страната до към 36-38° в източните райони. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над планините ще има временно увеличение на облачността, след пладне над Централна и Източна Стара планина, както и в Родопската област на места ще прегърми и превали.

Вятърът по билата ще е умерен и силен от северозапад. На 1200 м. н. в следобед в западната част от страната ще стане около 23°, на 2000 м около 14°.

И по Черноморието ще настъпи временно увеличение на облачността, ще превали едва през нощта. Вятърът през по-голямата част от деня ще бъде от югоизток, умерен.

Ще остане горещо с максимални температури 33°-35°. Вълнението през деня ще е слабо 2-3 бала, с тенденция на усилване през нощта. Температурата на морската вода е 25°-27°.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #прогноза #времето #захлаждане #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници