Оланд: Гражданската война в Сирия още може да се избегне

Оланд: Гражданската война в Сирия още може да се избегне
Франсоа Оланд прие първия военен парад като президент на Франция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гражданската война в Сирия все още може да се избегне, заяви президентът на Франция Франсоа Оланд в телевизионно интервю по случай националния празник на Френската република 14 юли.

„Гражданската война е най-лошият сценарий за Сирия и все още има време тя да се избегне," каза Франсоа Оланд, цитиран от АФП и БГНЕС.

Русия и Китай блокират всяка резолюция на Съвета за сигурност на ООН в опит да се намери изход от насилието в Сирия, подчерта държавният глава на Франция.

„Казах го на г-н Путин, който много държи Сирия да остане близка със страната му. Казах му, че най-лошото е гражданска война в Сирия. Действаме така, че да намерим политическо решение, което да избегне гражданската война. Все още има време, но е крайно време," изтъкна Франсоа Оланд.

Двамата с Владимир Путин се срещнаха на 1 юли в Париж. Според френския президент конференцията на Приятелите на Сирия на 6 юли в Париж е събрала половината от страните на планетата и е показала, че трябва да продължи натискът Башар Асад да се оттегли и да бъде извършен политически преход в страната.

#Сирия #Франсоа Оланд #гражданска война #14 юли #национален празник #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници