От БСП сами ще внесат вота на недоверие срещу правителството

От БСП сами ще внесат вота на недоверие срещу правителството
A A+ A++ A

Парламентарната група на БСП ще внесе вота на недоверие към правителството следващата сряда, на 17 януари. Това обаче ще се случи без подкрепата на ДПС, както се очакваше. Новината съобщи в кулоарите на Народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова, предаде бТВ. Темата на вота ще е корупцията, както бе обявено по-рано.

След поредица срещи между БСП и ДПС беше останало впечатлението, че те са успели да се договорят за темата на вота и момента на внасянето му. Днес обаче стана ясно, че между политическите сили има конфликт. В БСП са останали неприятно изненадани от думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че опозицията не е готова да предложи алтернатива на кабинета "Борисов 3". След това изказване от края на миналата година настоящият лидер Мустафа Карадайъ обяви, че Доган е бил разбран погрешно и ДПС ще подкрепи вота.

„За да няма спекулации, заявяваме, че преформатирането на управлението не означава задължително влизане на ДПС в управлението (…) Няма да участваме в процес „стани да седна“ (…) Против сме управлението със националистите и защото ерозират институциите и поставят под въпрос сигурността на страната“, заяви днес Карадайъ. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници