Камикадзе се взриви на сватба, организирана от депутат в Афганистан

Камикадзе се взриви на сватба, организирана от депутат в Афганистан
Влиятелният афганистански депутат Ахмад Кан Самангани, който бе организатор на тържеството, е сред убитите, уточни губернаторът Кайрула Анош. Според говорител на афганистанските сили за сигурност за Северен Афганистан окончателната равносметка от атентат
A A+ A++ A

Поне 22 души загинаха, а други 40 бяха ранени, след като атентатор самоубиец се взриви сред сватбари в провинция Саманган в северната част на Афганистан.

Нападателят детонирал експлозивите си на сватбата на местния депутат от Айбак, столицата на провинция Саманган, съобщи местната полиция, цитирана от „Ройтерс".

Влиятелният афганистански депутат Ахмад Кан Самангани, който бе организатор на тържеството, е сред убитите, уточни губернаторът Кайрула Анош.

Според говорител на афганистанските сили за сигурност за Северен Афганистан окончателната равносметка от атентата ще бъде още по-тежка.

В същото време талибаните заявиха, че те не са отговорни за терористичния акт.

„Нямаме пръст в този инцидент," заяви говорителят на талибаните Забихула Муджахид.

Ахмад Кан Самангани бе влиятелна политическа фигура в провинция Саманган, той също така бе бивш ръководител на муджахидините във войната срещу бившия Съветски съюз през 80-те години на миналия век и в борбата с талибаните по време на тяхното управление в периода 1996-2001 г.

#Афганистан #самоубийствен атентат #камикадзе #талибани #сватба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници