Зам.-кмет и главният инженер на Перник уволнени заради земетресението

Зам.-кмет и главният инженер на Перник уволнени заради земетресението
Росица Янакиева е взела решението, изцяло водена от стремежа си да защити обществения интерес, се казва още в съобщението, без да се уточняват подробности за работата на двамата уволнени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на Перник Росица Янакиева освободи от длъжност зам.-кмета Михаил Михайлов, както и главния инженер на общината Михаил Михайлов, съобщи градската управа.

Мотивите за прекратяване на трудовите им договори са несправяне с възложените им задачи и отговорности, свързани с възстановителните дейности след тежкото земетресение на 22 май.

Росица Янакиева е взела решението, изцяло водена от стремежа си да защити обществения интерес, се казва още в съобщението, без да се уточняват подробности за работата на двамата уволнени.

Явно не отговарям на стандартите, коментира отстраненият зам.-кмет Михаил Михайлов, цитиран от БТА. Според него няма изоставане или несвършени дейности по отстраняване на щетите от трусовете.

И двамата уволнени са в екипа на пернишкия кмет още от първия й мандат.

Арх. Михаил Михайлов изпълняваше временно функциите на кмет в отсъствието на Росица Янакиева по време на предизборната кампания. Съименникът му - инж. Михаил Михайлов пък работеше с градоначалника и по времето, когато тя беше кмет на кметство Изток.

На 22 май силен трус от 5,8 по Рихтер разтърси региона на Перник, в резултат на което стотици хора останаха без покрив.

#Росица Янакиева #Перник #Михаил Михайлов #земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници