Ахмед Доган не видя алтернатива на сегашния кабинет

Ахмед Доган не видя алтернатива на сегашния кабинет
A A+ A++ A

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не видя алтернатива на сегашния кабинет. Това става ясно от речта му в традиционната празнична вечеря по случай Коледа и Нова година в сараите. Тази година словото му беше публикувано в профила на Доган във Фейсбук. Преди седмица по време на посещение в Брюкесл премиерът Бойко Борисов призова почетния председател за вразуми ДПС и да не се проваля председателството ни.

В началото на словото си почетният председател посочва, че традиционното събиране в сараите предизвиква не само интерес, но и силно очакване.

И очертава ситуацията в партията  - тази година не била най-благодатната за ДПС, но успели да уклепят партийните структури, както и да активират външните контакти с европейските либерални партии. Според Доган ДПС трябва да „продуцира добросъседски отношения с Република Турция и да й помогне в диалога й с ЕС”.

Така Доган стига и до обзора на вътрешно-политическото положение в страната.

"Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, защото Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контестта на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с Езика на омразата и агресията, с език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне!", посочва почетният председател на ДПС.

Доган допълва, че страна е изправена пред много сериозно предизвикателство- председателството на Европейския съюз. Така стига до вота на недоверие, иницииран от ДПС и БСП. Той допълва, че доколкото разбира, този няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи. И препоръчва на партията да не сваля от власт кабинета Борисов три, защото „Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата".

#ДПС #Ахмед Доган #Коледа #Нова година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници