Арестуваха трима за обир на бюро за парични преводи във Велинград

Арестуваха трима за обир на бюро за парични преводи във Велинград
A A+ A++ A

Трима софиянци са задържани за въоръжен грабеж на бюро за международни парични преводи във Велинград, извършен на 13 декември, съобщават от МВР.

При нападението неизвестен мъж влязъл в офиса, заплашил с пистолет 39-годишната служителка и избягал с 15000 лева и 5000 евро от оборота.

В резултат на денонощно разследване, проведено под наблюдението на прокуратурата, криминалистите установили и арестували тримата извършители на престъплението - Д.С. (27г.) - криминално проявен, осъждан за кражби и грабежи, Ф.В. (24г.) и А.Д. (35г.).

Според събраните данни тримата са планирали и предварително подготвяли грабежа. Проследили начина на работа на бюрото, на служителката в офиса, като използвали различни автомобили за придвижването си.

При проведените процесуално-следствени действия на три адреса в София са открити суха марихуана, два газови пистолета, парична сума в евро, много мобилни телефони и SIM карти.

След задържането им в рамките на 24 часа, с постановление на Районната прокуратура във Велинград, мярката за задържане на Д.С. е удължена до 72 часа.

Работата по случая продължава. 

#въоръжен грабеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Инбет Казино