Манолова: Уволнението на Тодорова е за назидание и предупреждение

Манолова: Уволнението на Тодорова е за назидание и предупреждение
Според Манолова уволнението на съдия Тодорова изглежда като акт за назидание и предупреждение към всички „неудобни“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Уволнението на съдия Мирослава Тодорова има за цел да служи за назидание и предупреждение към всички съдии, които имат собствено мнение, смята депутатът от „Коалиция за България“ Мая Манолова.

„Уволнението на съдия Мирослава Тодорова наистина е скандално. Притеснителното е, че това се случва в момента, когато магистратите избират своите делегати и представители във ВСС“, заяви Манолова, цитирана от БГНЕС.

„Точно ВСС, който е призван да гарантира независимостта на съдебната власт. Актът вероятно е и знак за предупреждение към всички съдии, които си позволяват да имат собствено мнение. Това, освен скандално, е и тревожно“, добави тя.

„Защото няма как да не се направи изводът за връзка с нейното критично отношение към управляващите и последвалата санкция, изпълнител на която се оказа ВСС“, отбеляза народният представител.

„Много е жалко, защото уволнението дава един съвсем друг прочит на случващото се в съдебната система, различен от това, което парламентарното мнозинство на ГЕРБ се опитва да представи пред хората у нас и пред Европа“, продължи Манолова.

„Неизбежно е да се направи връзката между дисциплинарното уволнение на съдия Тодорова и заведеното от нея дело за клевета срещу вътрешния министър Цветан Цветанов“, припомни тя.

Според нея на този фон уволнението изглежда като акт за назидание и предупреждение към всички „неудобни“.

„Всички в съдебната система са наясно, че натовареността, особено в някои съдилища, какъвто е СГС, и специално на някои съдии, наистина е много голяма. България е подложена на мониторинг в областта на правосъдието и вътрешните работи от ЕС, фактите в нашата система са очевидни, а това уволнение е най-скандалният от тях“, заключи Манолова.

#Мая Манолова #депутат #Коалиция за България #Мирослава Тодорова #съдия #ВСС #уволнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници