Найденов визирал загара, не етноса на плажните търговци

Найденов визирал загара, не етноса на плажните търговци
На 10 юли министър Найденов заяви, че „мургавите братя“, които продават царевица по плажа, развалят реномето на България в Европа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов не е визирал етническия произход на „търговците“ по плажа, а е имал предвид техния загар на кожата, съобщиха от политическо движение „Евророма“.

Найденов е провел разговор с председателя на партията Цветелин Кънчев по настояване на „Евророма“.

По време на разговора министърът е уверил, че не е визирал етническия произход на „търговците“.

На 10 юли министър Найденов заяви, че „ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат“.

„Това са стандартите. Ние сме в Европа. Ако искат да извършват подобен тип дейност, ако искат да отидат в друга страна, където може, но в ЕС това са правилата за безопасност на храните“, допълни министър Найденов.

Председателят на Български хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев бе категоричен, че изказването на Мирослав Найденов е расистко.

„За съжаление подобни изказвания се правят от много хора в България, но когато те се правят от министър, това означава, че те се правят от държавата“, коментира той пред БГНЕС.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #Евророма #плаж #търговци #Цветелин Кънчев #Европа #ЕС #Български хелзинкски комитет #БХК #Красимир Кънев #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници