Граждани агитират за забрана на фермите за ценни кожи у нас

Граждани агитират за забрана на фермите за ценни кожи у нас
A A+ A++ A

Граждани организираха информационна кампания в подлеза на Софийски университет в столицата по повод Световния ден без кожи. Той се отбелязва в над 200 държави по целия свят, а у нас се отбелязва за втора година.

Исканията са за забрана на фермите за ценни кожи в България, които са и законово неуредени.

Протестиращите припомниха, че в най-голямата ферма за норки до село Маджерито условията за отглеждане са много лоши, вследствие на което по животните има много рани от ухапвания и дерматологични проблеми. По думите на природолюбителите не си и личи да се полагат необходимите грижи за животните.

С информационната кампания се цели още да бъдат набрани средства за юридически консултации, за да може да бъдат изготвени и предложени на народните представители промени в законите, които разглеждат правата на животните. Средства се събират и за провеждане на гражданска инициатива с искане за забрана за отглеждане на животни с ценни кожи у нас.

Инициативата издигна плакати "Не! На фермите за ценни кожи", "В България стотици хиляди норки живеят в агония и очакват своята смърт в името на модата и печалбите от нея".

Предстои да се направи и национално проучване, което ще установи какво е мнението на хората по проблема. Такива вече са провеждани в редица страни, като резултатите са 75% от населението е "За" забрана на отглеждане на животни за ценни кожи.

Утре гражданите организират демонстрация пред фермата за норки в село Маджерито. От инициативата се надяват и у нас да се въведе забрана за отглеждане на животни за ценни кожи както в Германия, Чехия, Великобритания, Хърватска, Австрия.

#забрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници