„Атака”: Без право на глас за хората с двойно гражданство

„Атака”: Без право на глас за хората с двойно гражданство
Депутатите обясниха, че ако човек има двойно гражданство, не бива да му се дава възможност да гласува. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

От „Атака“ внасят промяна в Изборния кодекс само хората с едно гражданство – българско, да имат право да гласуват на избори.

Депутатите обясниха, че ако човек има двойно гражданство, не бива да му се дава възможност да гласува, предаде Дарик радио.

Освен това националистите предлагат членове на Министерския съвет да нямат право да участват в предизборна агитация.

От националистическата партия предлагат и всеки кандидат за депутатско място да декларира сексуалната си ориентация, както и дали принадлежи към организации, създаващи конфликти на интереси, обвързаности и други зависимости.

„Предлагаме забрана за разгласяване на социологически проучвания 30 дни преди изборите. Естествено кандидатите, партиите, щабовете могат да ги провеждат тези изследвания, могат да я ползват тази информация и да си настройват според това кампанията, ако желаят", коментира още Десислав Чуколов от „Атака”.

От партията предлагат още изборните помещения да се оборудват с камери.

„Тези камери да излъчват на страниците на съответните избирателни комисии в реално време аудио- и видеосигнал. По никакъв начин това да не бъде обвързано да се плаща, по никакъв начин това не трябва да бъде защитено с пароли и т.н. Това трябва да бъде свободен достъп. Хората да могат да видят какво се случва в тези секции. Също така върху тези секции трябва да имат поглед прокуратурата, журналистите, всеки избирател, всеки кандидат – най-свободно да може да види какво се случва там“, добави Чуколов.

#Атака #Изборния кодекс #Десислав Чуколов #двойно гражданство #избори #Министерския съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници