7,57 млрд. души празнуват Световния ден на населението

7,57 млрд. души празнуват Световния ден на населението
Фондът на ООН за населението препоръчва отбелязването на Световен ден на населението през 1989 г. по повод раждането на 5-милиардния жител на планетата на 11 юли 1987 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Обитателите на Земята празнуват Световния ден на населението на 11 юли.

Фондът на ООН за населението препоръчва отбелязването на Световен ден на населението през 1989 г. по повод раждането на 5-милиардния жител на планетата на 11 юли 1987 г.

Според нови германски проучвания планетата е населявана от 7 милиарда 57 милиона и 608 хиляди души, а двигателят на растежа на световното население са развиващите се страни, предадоха ИТАР-ТАСС и БГНЕС.

Например в Африка броят на населението през този век се очаква да се увеличи с 3,5 милиона души. Най-голямо увеличение на населението на Черния континент се наблюдава в южната част на Сахара, където всяка жена ражда средно пет деца.

И въпреки глобалния напредък в проблема с глада, гладуващите хора в развиващите се страни остават 16%, отбелязват експерти, предупреждавайки за опасността, че правителствата на тези страни не са в състояние да изхранват нарастващото население.

#население #ООН #глад #Африка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници