ДБГ: Обединението на "Да, България" и ДСБ обслужва ГЕРБ

ДБГ: Обединението на "Да, България" и ДСБ обслужва ГЕРБ
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A
Обединението на "Да, България" и ДСБ е грешка, която само ще раздели дясното, а подобен ход обслужва ГЕРБ и БСП. Това заяви председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев на пресконференция след вчерашния националният съвет на партията. Припомняме, че половин година след провала на общото явяване на "Нова република", в чиято основа е ДСБ, и отделно на "Да, България" на последните парламентарни избори, което ги остави извън Народното събрание, двете формации наскоро предприеха стъпки за обединение.

Според ДБГ обаче това не е правилният начин за обединение, защото се прави "отгоре-надолу". Затова от партията са дали мандат на местните си структури да започнат преговори с партии, коалиции, НПО-та и граждански организации за създаване на Реформаторски общности за демокрация (РОД). Очаква се съвсем скоро на местно ниво представители на движението да оценяват бюджетите на общините, както и да се създадат експертни групи онлайн. "Нашата ръка винаги е подадена и към "Да, България" и към ДСБ", отбеляза Делчев, но уточни, че трябва да се проведе разговорът за морала вдясно. "Трябва да стане ясно защо ДСБ и "Да, България" искат да са заедно сега, за разлика от последните избори", зачуди се лидерът на движението. На събитието вчера партийците са решили и да се обнови ръководството с нови лица, като идеята е да се надградят идеите на ДБГ.

Според ДБГ, РОД ще помогне хората по места да казват с кого искат да се коалира партията. "Именно по този начин спечелихме толкова кметове на местните избори преди две години", сподели мнението си Найден Зеленогорски. По думите му в страната вече има съществуваща реформаторска общност, която само трябва да бъде възродена. "Единственият начин да се справим и да съборим модела "ГЕРБ", добави още Зеленогорски, който на няколко пъти призова дясното да погледне в миналото и да не повтаря собствените си грешки, защото може да се бори и да спечели между 500 и 700 хиляди гласа. "Едно ново разделение ще закопае окончателно дясното и десните избиратели няма да ни го простят. Не можем да разиграваме хората като пионки", добави още той.

"Ако обединението РОД включи всички в център-дясно и граждански организации, и местни коалиции, на следващите местни избори ГЕРБ ще бъдат натикани в ъгъла", категоричен беше Зеленогорски, като добави, че в това обединение няма да бъдат канени ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака", защото местните структури не ги искат. "По места те гласуват заедно и подкрепят модела на феодализиране на общини и са лицето на местната корупция", обясни бившият народен представител от РБ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници