Зърнопроизводители в Генерал Тошево ще протестират срещу добива на газ

Зърнопроизводители в Генерал Тошево ще протестират срещу добива на газ
A A+ A++ A

Зърнопроизводители в Добричка област ще изкарат трактори и друга земеделска техника на централния площад в Генерал Тошево с искане да бъде отменено инвестиционното намерение за добив на природен газ в находището "Спасово", информира ДАРИК. 
 
Това съобщиха от Асоциацията на българските зърнопроизводители-2006, чиито членове от шест добруджански общини обработват над 530 000 декара земя в региона.
 
Асоциацията е против експлоатацията на находището, защото има големи опасения, че подпочвените води могат да бъдат отровени, а чрез тях и растенията и животните, каза секретарят на професионалната организация Красимира Крумова. По думите й Добруджанският фермерски съюз също подкрепя протеста.

Зърнопроизводителите ще участват в общественото обсъждане на доклада за оценка за въздействие върху околната среда на инвестиционното намерение на "Русгеоком БГ" ЕАД, което ще се състои утре в сградата на общината

Находището "Спасово", което е част от блок "Добрич", включва четири участъка -Рогозина,Чернооково, Калина, Рогозина-изток. Публичните обсъждания на инвестиционното намерение вече преминаха в редица селища в община Генерал Тошево.

#зърнопроизводителите #трактори #Генерал Тошево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници