Протест заради млада жена, убита от ревност

Протест заради млада жена, убита от ревност
A A+ A++ A

Близки и приятели на убита от ревност 26-годишна жена се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив. Те искат справедливо наказание за убиеца й Илиян Рангелов, който бил годеник на момичето, предава NOVA.  И подкрепиха исканията си с плакати с надписи: „Искаме доживотна присъда”, „Доживотна за убиеца на Милена”.

Припомняме, че тялото на 26-годишната Милена Динова беше намерено в полунощ на 29 декември миналата година в близост до дома, в който живеела с Илиян в Куртово Конаре, след като не се появила на обичайното място, от където тръгвала на работа. Тя е трябвало да бъде нощна смяна в месарска фирма в съседното село.

При следствен експеримент разследващите откриват оръжието на престъплението. В нощта на убийството, Илиян Рангелов е настигнал годеницата си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите, но няколко часа по-късно направил пълни самопризнания.

Затвор от 10 до 20 години е наказанието, което се предвижда в закона за извършеното от Илиян Рангелов престъпление.

„Убийството беше прекалено жестоко, за да се нарича нелеп инцидент. Настояваме за доживотна присъда. Той е един истински убиец и не трябва да излезе на свобода”, заяви Ангелина – майка на убитото момиче.

Делото започва в 9 часа сутринта. Предстои да бъдат разпитали 17 свидетели, сред които и вещи лица. 

#ревност #Съдебната палата #Пловдив #наказание #Илиян Рангелов #годеник #Илиян #Куртово Конаре

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници