Лозан Панов: Няма борба с корупцията без силна опозиция

Лозан Панов: Няма борба с корупцията без силна опозиция
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Създаването на екзотични антикорупционни структури не може да покрие недостатъците на вече съществуващите традиционни механизми, каквито са прокуратурата и разследващите органи. Това заяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов по повод плановете за създаване на нов орган за борба с корупцията, които бяха обсъждани вчера на КСНС при президента.

Според Панов подобен орган може да е от помощ, но само след укрепването на традиционните структури, Off News."Не може да има истинска борба с корупцията без силна опозиция, независима съдебна система и независима журналистика. За мен това е основният извод, който трябва да направим", каза председателят на ВКС.

По повод позицията на Венецианската комисия, че има нужда от засилване на независимостта на съда и повече отчетност на главния прокурор, Панов каза, че това не се случва за първи път."Няма как отново да не се забележи това, което казват експертите на Венецианската комисия. Спомняте си - когато се извършваха промените в Конституцията на Република България, отново бе попитана Венецианската комисия и тя отново изрази мнението си за разделяне на ВСС и начина, по който това трябва да се случи. За съжаление, това не беше направено", добави той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино