Станишев събрал над 310 000 подписа за референдум за „Белене”

Станишев събрал над 310 000 подписа за референдум за „Белене”
Станишев дойде лично в столичния квартал „Младост” да агитира хората да се подпишат, за да се проведе референдум за АЕЦ „Белене”. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Над 310 000 подписа за референдум за АЕЦ „Белене” са събрани до петък, заяви лидерът на БСП и Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Той дойде лично в столичния квартал „Младост” да агитира хората да се подпишат, за да се проведе референдум за АЕЦ „Белене”, предаде Дарик радио.

„Аз съм оптимист за референдума”, заяви червеният лидер и обясни, че според него това е начинът всеки българин да повлияе на решенията, които се вземат.

„Всички знаете как беше взето решението за АЕЦ „Белене” – „на тъмно”. Бойко Борисов трябва да отговаря за своите действия и бездействия”, каза още Станишев.

„Ние трябва да изберем дали сме народ или сме стадо и каквото ни направят ще го приемем мълчаливо. Сега за първи път от 23 години има реален шанс, защото има закон, който регламентира така, че ако се съберат 500 000 валидни подписа, правителството не може да каже „не” и да няма референдум. Всички ние имаме възможност да предизвикаме да има реална дискусия и всеки да се определи и по съвест, да бъде обективно информиран, да чуе различните гледни точки, защото ние не призоваваме подписвайте се „за” „Белене”, а подписвайте се „за” референдум”, обясни Станишев.

#АЕЦ „Белене” #референдум #Сергей Станишев #БСП #ПЕС #Партията на европейските социалисти #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници