Испанското правителство: Референдум в Каталуния няма да има

Испанското правителство: Референдум в Каталуния няма да има
A A+ A++ A

Планираният в неделя референдум за независимост на Каталуния няма да се състои, заяви говорителят на испанското правителство Иниго Мендес де Виго. "Подчертавам, че няма да има референдум на 1 октомври", каза той след седмичното заседание на испанското правителство. Говорителят повтори позицията на испанското правителство, че референдумът е незаконен. Това изявление бе направено малко след като говорителят на каталунските власти Жорди Турул каза на пресконференция в Барселона, че организаторите на референдума разполагат с 2315 избирателни секции и че 5,3 милиона жители на испанската автономна област са призовани да участват в референдума, предаде ДАРИК.  

По думите му само в Барселона, където живеят 1,6 милиона души, ще има 207 избирателни секции. Около 7300 човека участват в гарантирането на добрата работа на избирателните секции, заяви още Турул.

Допитването бе забранено от Конституционния съд на Испания.

Привържениците на идеята за независимост на Каталуния се готвят да окупират някои от избирателните секции, за да избегнат тяхното запечатване от испанските власти.

#Каталуния #Испанското правителство #Апелативния съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници