Районният кмет, блъснал две деца, подава оставка

Районният кмет, блъснал две деца, подава оставка
Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че решението на Павлинка Кацарова (на снимката) е най-правилното с оглед създалата се ситуация и общественото напрежение. Снимка: Snews.bg
A A+ A++ A

Кметът на район „Южен” в Пловдив подава оставка заради инцидента с двете блъснати деца (ОБЗОР)

Кметът на район „Южен” в Пловдив Павлинка Кацарова ще подаде оставка заради инцидента с двете блъснати деца.

Кацарова ще депозира оставката си в понеделник в деловодството на Общинския съвет в града на тепетата, предаде агенция „Фокус”.

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че решението на Павлинка Кацарова е най-правилното с оглед създалата се ситуация и общественото напрежение.

„Госпожа Кацарова изказа своите мотиви на нарочна пресконференция, но смятам, че най-добрата постъпка в момента бе този акт, който тя направи, това е най-моралната постъпка. Актът, който извърши госпожа Кацарова с подаването на оставка, може да бъде посрещнат с адмирации”, каза Тотев.

Пловдивският градоначалник се е срещнал с родителите на пострадалите деца. С тях е разговарял и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според Тотев това, което е огорчило най-много родителите, е липсата на комуникация, на телефонно обаждане, което до голяма степен би дало друг ход на събитията.

В съобщение до медиите Павлинка Кацарова изтъква, че подава оставка във връзка с тиражираните публикации за това, че е блъснала две деца и е избягала и с оглед на създалото се напрежение.

„С цел да не се предизвикват спекулации и това да не се отрази негативно върху авторитета на ПП ГЕРБ и на Община Пловдив, подавам оставка, която ще депозирам в понеделник в деловодството на Общински съвет. Сигурна съм, че с решението по обжалването на акта, което ще предприема, ще докажа своята правота”, заявява тя.

Инцидентът стана на тротоар на бул. „Македония” в Пловдив около 18.00 часа на 5 юли.

Лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 51-годишната Павлинка Кацарова, при движение с несъобразена скорост и на излизане от паркинг, се качил на тротоара, където ударил в гръб две движещи се 12-годишни момичета, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

След случилото се шофьорката напуснала местопроизшествието, оставяйки колата на тротоара.

По думите на Кацарова след инцидента тя е слязла от колата и е разговаряла с момичетата. След като се е убедила, че са добре и не са пострадали, тя се отправила към среща с гражданите.

„Останах много изненадана, когато два часа по-късно – около 20:15 часа, ми се обадиха от I-во РПУ на МВР, тъй като родителите на двете момичета са подали оплакване. Подписах направения ми акт с особено мнение, тъй като не съм съгласна с констатациите в него. По тази причина ще обжалвам по законоустановения ред акта за административно нарушение”, заявява районният кмет.

„Направих всичко възможно, за да избегна удара и да не ударя никого от гражданите. Категорично заявявам, че на децата им нямаше нищо. Като отговорен човек не бих си позволила да си тръгна, ако имаше и най-малко съмнение за това”, посочва Павлинка Кацарова.

#Павлинка Кацарова #районен кмет #инцидент #катастрофа #МВР #Иван Тотев #кмет #ГЕРБ #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници