Турски съд ще решава дали да остави зад решетките британския гражданин

Турски съд ще решава дали да остави зад решетките британския гражданин
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Турски съд ще решава дали да остави зад решетките британския гражданин Джоузеф Робинсън, арестуван заедно с българката Мира Абдулселямоглу. Те бяха задържани по подозрение в тероризъм, съобщава НОВА.

В Турция все още е в сила извънредното положение и това дава сериозни опасения на хората да говорят по темата. Семейството се притеснява да застане пред камера, защото делото тепърва предстои.

През уикенда стана ясно, че българските власти са засекли Джо Робинсън преди време и са подали сигнал на Великобритания, а когато са разбрали за пътуването му с Мира и Веселина, са подали сигнал до турските власти.

Мира е на свобода срещу подписка в град Измир, където живеят хиляди българи. Как те коментират темата с ареста на сънародничките ни провери екип на Новините на NOVA.

Властите в страната са пестеливи, когато говорят за случая с двете българки и британеца.

Измир е град, който никога не спи. Третият по големина в Турция с население над 3,5 милиона, от тях над 100 хиляди са изселници. Хората там все още се интересуват от всичко, свързано с България. Затова нямаше и как темата за Мира и Веселина да не се разчуе в Измир.

 

#Турски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници