Претършуваха бежански център, в който живял нападателят в Хамбург

Претършуваха бежански център, в който живял нападателят в Хамбург
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Германската полиция претърси бежански център, в който е живял нападателят от супермаркета в Хамбург, предадоха ДПА и АФП, информира ДАРИК.
 
Засега полицията не коментира резултатите от претърсването. По-късно днес ще има официална пресконференция, на която ще бъдат оповестени първите данни от разследването на атаката, допълва агенцията.


Засега е известно, че вчера в 15.10 ч. местно време в квартала Бармбек на Хамбург, в супермаркет от веригата Едека нахлу мъж с голям нож. Той уби германски гражданин на 50 години и избяга от магазина, като по време на бягството си започна да ръга произволно минувачите. Ранени бяха шест души - една жена на 50 години и петима мъже на възраст между 19 и 64 години.
 
Нападателят бе заловен от минувачи и предаден на повиканата полиция на мястото на престъплението. Името му не се съобщава. Стана ясно обаче, че той е бил кандидат за убежище, но молбата му е била отхвърлена.
 


Германия се опитала да го експулсира, но това било невъзможно, защото той нямал никакви редовни документи за самоличност. Това напомня ситуацията с тунизиеца Анис Амри, който извърши атентат с откраднат полски камион на коледен базар в Берлин миналия декември и тогава загинаха 12 души.

#бежански център

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници