Камерън против референдум за излизане на Великобритания от ЕС

Камерън против референдум за излизане на Великобритания от ЕС
Премиерът, който опитва да успокои евроскептиците от своята партия, в неделя изрази готовност да обмисли провеждането на референдум за отношенията на Лондон с ЕС. Снимка: topnews.ae
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън определи като неприемливо статуквото във връзките между Великобритания и ЕС, но същевременно се противопостави на идеята за "незабавен референдум" за излизане на страната му от Евросъюза.

"В момент, когато Европа се променя, за да разреши проблемите в еврозоната, нашата връзка с Европа също ще се промени," заяви консервативният премиер пред депутатите, отчитайки резултатите от срещата на върха на ЕС миналата седмица, предаде БГНЕС.

"Има хора, които искат референдум по въпроса за оставането в ЕС или за излизането сега. Аз не съм съгласен с тях, защото не вярвам, че излизането от ЕС ще бъде най-доброто решение за Великобритания", каза още Камерън.

Премиерът, който опитва да успокои евроскептиците от своята партия, в неделя изрази готовност да обмисли провеждането на референдум за отношенията на Лондон с ЕС. Той направи това в статия, публикувана във в. "Сънди Телеграф".

"Както написах вчера, не вярвам, че статуквото е приемливо," настоя Камерън пред парламентаристите.

"Но макар да смятам, че би било грешка да провеждаме референдум незабавно за оставане или за излизане от ЕС, ми се струва, че би било грешка да изключваме подобен референдум в бъдеще," допълни британският премиер.

#Дейвид Камерън #Камерън #премиер на Великобритания #референдум #Европейския съюз #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници