Финалът на Евро 2012 с рекорден рейтинг

Финалът на Евро 2012 с рекорден рейтинг
Мачът Испания–Италия е и най-гледаният от излъчените до момента срещи на Евро 2012. Снимка: in.com
A A+ A++ A

Финалният мач на Евро 2012 e най-гледаното спортно телевизионно предаване в България за годината, показаха високите рейтинги на двубоя, който се игра на стадион „Олимпийски“ в Киев.

Мачът Испания–Италия е и най-гледаният от излъчените до момента срещи на Евро 2012, сочат данни на ГАРБ Аудиенс Рисърч България.

16,7% от жените до 55 години също са предпочели да гледат финала на Европейското първенство.

Досегашният рекордьор по гледаемост – полуфиналът Германия–Италия, постигна 12,9% рейтинг и събра аудитория от над 900 000 хил. зрители.

Българската аудитория не се различава като тенденция на интереса от тази в Европа, където още преди седмица отчетоха, че мачът Англия–Италия е рекордьор по гледаемост на четвъртфиналите от европейските футболни финали с обща аудитория от над 100 милиона души.

В България двубоят постигна 10.8% рейтинг и 38% пазарен дял. В Англия двубоят с италианците имаше над 20 милиона зрители и 67.8% пазарен дял, което е повече от аудиторията на сватбата на принц Уилям (13 милиона зрители) и концерта в чест на 60-годишнината от възкачването на трона на кралицата (15 милиона зрители).

Тон за високата гледаемост в България даде още вторият ден на първенството – 9 юни, когато мачът Германия–Португалия се превърна в най-гледаното предаване в целия местен телевизионен ефир в съботната вечер с рейтинг 9.4%.

На другия ден се срещнаха Италия и Испания, без 95% от публиката да предполага, че тези два отбора ще стигнат на финал. Този мач, наблюдаван на 10 юни в ранния часови пояс – от 18.00 часа, събра над 30% от зрителите.

#Евро 2012 #финал #Испания #Италия #гледане #зрители #рейтинг #ГАРД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници