ЕП окончателно решава съдбата на АСТА

ЕП окончателно решава съдбата на АСТА
При предишното обсъждане през юни испански евродепутати дебатираха с тениски срещу АСТА. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Европейският парламент окончателно ще реши каква да бъде съдбата на международното търговско споразумение за борба с фалшифицирането АСТА през тази седмица.

В програмата за настоящата сесия в Страсбург е записано, че дебатът ще се проведе във вторник, а гласуването – в сряда, предаде bTV.

Пътрвоначално АСТА бе приета от ЕС, САЩ, Австралия, Канада, Япония, Мексико, Мароко, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Швейцария, но след масови протести в цяла Европа общо 4 комисии в Европейския парламент препоръчаха документът да бъде отхвърлен. Сред тях бе и водещата комисия по международна търговия.

Също в сряда се предвижда ЕК, Съветът на ЕС и парламентът да обсъдят информация за незаконните гранични проверки в Шенгенската зона. Дебатът е по повод оплаквания за повторното въвеждане на граничен контрол между страните в свободната от проверки зона.

Във вторник ЕП ще разисква и резултатите от последния Европейски съвет, на който бяха приети решения, свързани със следващия бюджет на ЕС, банковия съюз и фонда за обратно изкупуване на дългове. В сряда е възможно да бъде приета резолюция.

#ЕП #АСТА #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници