9 години затвор за бившият бразилски президен

9 години затвор за бившият бразилски президен
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва бе осъден на девет и половина години затвор за корупция и пране на пари, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Глобо". Това не означава, че Лула ще бъде изпратен скоро в затвора. Съгласно бразилското законодателство осъденият остава на свобода, докато трае обжалването на неговата присъда, отбелязва ТАСС, цитирани от ДАРИК.
 
Лула бе осъден на първа инстанция. Разглеждането на очакваното обжалване на присъдата може да отнеме няколко месеца. рез септември на бившия бразилски президент бяха повдигнати обвинения в корупция и пране на пари. Следователите стигнаха до заключението, че Лула е истинският собственик на триетажна луксозна къща в курорт. Той получил имота от строителната компания О А Еси (OAS) в съответствие с голямата корупционна схема, свързана с държавната петролна компания Петробраз (Petrobras).
 
Лула бе признат за виновен и по обвинения в изпиране на над 3,7 милиона реала (1,1 милиона долара към момента на извършването на предполагаемото престъпление).

#Луиз Инасио Лула да Силва #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай